Balears 11/07/2017

650 infants fan de 'socorristes per un dia'

Han après en què consisteix la feina del servei de salvament de platges de Palma

Ara Balears
1 min
650 infants fan de “socorristes per un dia”

Palma650 al·lots procedents d'escoletes d'estiu han participat aquest dimarts a l'activitat 'Socorrista per un dia', que ha tingut lloc a la platja de Ciutat Jardí de Palma. Els infants han après, mentre es divertien, en què consisteix la feina del servei de salvament de platges de Palma i han obtingut els diplomes de Socorristes Júnior.

Aquest és el tercer any que es du a terme aquesta activitat, que vol donar a conèixer la feina dels socorristes i treballar en la prevenció en el medi aquàtic, l’autoprotecció i el respecte pel medi ambient. La tinent de batle d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha afirmat que “aquesta formació és molt important per progressar en la prevenció perquè els infants aprenen i després ho transmeten al seu entorn familiar i als amics”.

Els infants han participat en diverses activitats, juntament amb els socorristes de l'empresa Emergències Setmil, que gestiona aquest servei a les platges del municipi. Truyol ha defensat que activitats com la d'aquest dimarts també ajuden a destacar la feina dels socorristes, sobre els quals ha explicat que “des que començà l’estiu han hagut de fer tres intervencions importants, una per una aturada cardiorespiratòria, una altra per un ofegament a l’aigua i una altra per un rescat a la mar, que s’han resolt de manera satisfactòria”.

Durant l'activitat els infants s’han preparat físicament amb gimcanes i jocs, han après a fer un rescat a l'aigua amb una de les motos aquàtiques de socorrisme, han practicat una reanimació cardiopulmonar i primers auxilis i han descobert com és una ambulància per dins i tot el que duu.

stats