Balears 06/06/2016

Els primers indicis confirmarien l'existència d'un "piròman de contenidors" a Menorca

El cap dels Bombers a l'illa veu un 'modus operandi' molt semblant al dels incendis de Ciutadella i Alaior

Iván Martin
1 min
Els fets es produiren dissabte vespre.

MaóA mesura que passen les hores es va confirmant la relació entre els contenidors d'escombraries calcinats a Ciutadella el mes de gener amb els que la nit de dissabte es varen cremar a Alaior. Tot i que el cap de Bombers de Menorca, Joan Gorrías, fa una crida a la "prudència", admet que la relació en l'inici de les deflagracions té punts en comú.

En aquest sentit, Gorrías no dubta a afirmar que "el 'modus operandi' és molt semblant: l'autor o autors dels fets primer cremen el contenidor de paper i així després és més fàcil que les flames es propaguin a altres contenidors".

De tota manera, des de Bombers de Menorca també indiquen que "determinades bosses de residus dipositades en contenidors equivocats poden facilitar que l'incendi s'escampi ràpidament". Per identificar al o als causants d'aquesta onada de contenidors cremats, Gorrías és conscient que els ciutadans són essencials i per aquest motiu demana la màxima col·laboració.

A més a més, el cap insular de Bombers recorda la perillositat d'aquests actes vandàlics que, a banda d'estar penats, poden ocasionar problemes més greus, ja que la majoria de contenidors es troben envoltats d'habitatges, vehicles o zones boscoses. Tot i les investigacions policials, sorprèn que ningú hagi vist el presumpte piròman ni que aquest hagi comès un mínim error de càlcul.

stats