CONSULTORI
Balears 01/01/2016

És important que mengi cereals?

HELENA CORRAL, pediatra
2 min

El meu nom és Josep i tenc 7 mesos i mig, he començat a menjar fa uns mesos fruita sense cap problema. La meva mare s’ha tornat boja perquè menjàs verdures, però al final també he decidit menjar-ne. Però amb els cereals no hi ha manera, no m’agraden, no sé si és perquè la meva mare me’ls fa amb llet de fórmula, o brou de verdura o aigua, però no m’agraden! Per això et volia demanar: és important que mengi cereals?

Benvingut al món dels altres aliments. No t’angoixis gens pels diferents grups d’aliments. Els teus pares te’ls aniran oferint de distintes maneres, textures i maneres de cuinar-los. I segur que, tard o d’hora, menjaràs de tot, i molt sa.

El més important és que continuïs menjant així de sa quan tinguis 7 anys, i 17...

Idees perquè mengis aquests cereals: galletes sense gluten, arròs blanc bullit (comprovau que en el paquet posi que és sense gluten), o posar una cullerada d’arròs o blat de moro sense gluten a la fruita que més t’agradi. I, per què no? També una cullerada d’arròs o blat de moro a la verdura que menges.

Quan faci 15 dies que prens els cereals sense gluten, es poden introduir els que sí que tenen gluten, sempre de manera progressiva (és a dir, un poc de gluten i la resta sense, i així anar augmentant cada dos o tres dies fins a menjar de tot amb gluten).

Quan ja ho prenguis tot amb gluten, podràs menjar tot tipus de cereals: pa, galletes (sempre s’ha de comprovar que les galletes no tinguin ou com a ingredient) pasta, sèmola de blat, d’arròs, cuscús...

Hi ha mil maneres de menjar! Així que anem a provar-les!

stats