Balears 14/06/2017

Les Illes tindran un centre de formació nàutica per a 400 persones

El projecte, que té un pressupost de 4,8 milions d'euros, es finança amb l'ecotaxa

Ara Balears
1 min
Les autoritats que han visitat aquest dimecres el que serà el nou centre

PalmaLes Balears tindran un centre de formació professional nàutica que es finançarà amb fons de l'impost de turisme sostenible i que tindrà capacitat per a uns 400 alumnes. Allà s'impartirà formació reglada, estable i integrada en reparació i manteniment d'embarcacions, ja que des del Govern asseguren que és un sector "emergent, estratègic i que crea gran competitivitat".

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reivindicat la importància de la nàutica com a creador d'ocupació, ja que entre el 2009 i el 2016 els llocs de feina del sector han crescut més d'un 32%. Armengol ha assegurat que, a més, és una ocupació que "es crea durant la temporada d'hivern, que és quan es fa el manteniment i es reparen les embarcacions".

El projecte, per al qual s'han pressupostat 4,8 milions d'euros, ha de ser, segons el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, "un dels projectes estratègics de la legislatura". Serà destinat tant a nous professionals com a la formació continuada de persones que ja siguin dins el sector.

A la presentació del nou centre han assistit membres de l'equip de govern de Cort, ja que s'ubicarà a una nau de l'EMT al polígon de Son Castelló, i el vicepresident, Biel Barceló. Tots ells han defensat la nàutica com un sector que crea llocs de feina qualificats, amb condicions i retribucions més altes que la mitjana a les Balears. També han explicat que moltes vegades les empreses del sector es veuen limitades perquè no tenen professionals qualificats per a les seves plantilles.

stats