Balears 17/12/2016

Iglesias demana que Vistalegre sigui el final dels ‘corrents’ a Podem

Es va nomenar un equip tècnic de consens de set persones que pilotarà el congrés de la formació dels cercles

Ara Balears
2 min
Iglesias i Errejón en la reunió del consell ciutadà.

PalmaEl consell ciutadà de l’Estat de Podem va concretar ahir els primers detalls de l’Assemblea Ciutadana estatal, que tindrà lloc el segon cap de setmana de febrer i de la qual Pablo Iglesias vol que surti una formació unida que no es converteixi en “un camp de batalla” de “diferents partits”.

A més de ratificar la proposta d’Iglesias perquè l’assemblea ciutadana estatal coincideixi amb el congrés nacional del PP i proclami el dia 12 la nova direcció de Podem, es varen nomenar un equip tècnic de set persones, en què hi ha representats tots els sectors del partit -pablistes, errejonistes i anticapitalistes- i que funcionarà “per consens”. La formació de l’equip fou fruit d’un pacte entre Iglesias i el seu número dos, Íñigo Errejón, que durant gairebé dues hores varen estar reunits a soles en un despatx de la seu del partit, mentre el consell ciutadà de l’Estat esperava la conclusió d’aquesta trobada.

Per aquest equip, Podem recupera l’exsecretari d’Organització, Sergio Pascual, cessat de manera fulminant el mes de març per Iglesias, que va considerar la seva gestió deficient. El cessament de Pascual, pròxim al número dos, Íñigo Errejón, va ser un dels moments més tensos entre els dos principals dirigents del partit que defensen diferents models polítics i organitzatius per a Podem.

El sector més pròxim a Iglesias té en aquest grup de treball al secretari d’Organització, Pablo Echenique, al membre de la secretaria general i diputat, Juanma del Olmo, i Ana Domínguez; mentre que els anticapitalistes estan representats per Manuel Gari. El líder de Podem va apel·lar a totes les famílies de la formació morada per aconseguir un Podem unit en el qual càpiga tothom, que deixi de ser “el partit de Pablo Iglesias” i que es mantingui com una organització “autònoma” però caminant al costat dels “subjectes” que es varen presentar a les eleccions, com les confluències i IU, segons informa EFE.

stats