Balears 07/03/2014

IB3 funciona sense correctors ni lingüistes

El comitè d'empresa de la radiotelevisió autonòmica reclama que es torni a posar en marxa el servei de llengua

Ara Balears
1 min

PalmaLa televisió i la ràdio públiques de les Illes Balears, IB3, no té correctors ni lingüistes que supervisin els redactors, presentadors i locutors dels informatius. El comitè d'empresa de CBM, la concessionària dels informatius, ha reclamat aquest divendres que es torni a posar en marxa el servei lingüístic.

El comitè d'empresa assegura que això és especialment necessari per a la ràdio, perquè s'emeten més hores d'informació que a la televisió. Expliquen que, a la televisió, el servei lingüístic no funciona des del 31 de novembre de l'any passat i que fins llavors, després d'una temporada inactiu, l'havien dut tan sols becaris. A la ràdio pública asseguren que no hi ha lingüistes des de l'1 de juliol de 2011.

"Els lingüistes són una eina important per la nostra feina perquè corregeixen els textos que, sovint, ens veim obligats a escriure massa ràpid", asseguren des del comitè d'empresa. A més, recorden que són els encarregats de fer un model lingüístic que sigui referent a la radiotelevisió pública i per als ciutadans de les Illes Balears.

"Demanam una resposta ràpida a IB3", afegeixen. Des del comitè recorden que el desembre es varen reunir amb el director general de l'ens, José Manuel Ruiz, que els va explicar que aviat es reprendria el servei lingüístic a la televisió. "A dia d'avui encara no sabem res d'aquestes contractacions", insisteixen, "seria una llàstima perdre tota la feina feta en els darrers anys pels lingüistes que aconseguiren consolidar un model lingüístic de referència a les Illes".

stats