Balears 17/04/2014

IB3 censura un nin de 10 anys per dur la camiseta verda de la Crida

L'al·lot havia quedat amb les càmeres del programa "Això és mel", que es van negar enregistrar-lo i van admetre tenir directrius per vetar aquesta vestimenta

X.gispert Zegrí / Arabalears
1 min
No fou un  Dia normal,  Sinó un assaig de la vaga

Santa Eugènia / PalmaEl programa "Això és mel" d'IB3 ha vetat l'aparició davant les càmeres d'un nin de Santa Eugènia pel sol fet de dur la camiseta verda de la Crida, ja que el jove no se l'ha volgut llevar.

L'al·lot, que té 10 anys i havia quedat amb la televisió autonòmica per tocar el tamborino i el flabiol, es va presentar dimecres a la cita amb els periodistes vestint la popular camiseta i amb els instruments musicals. En trobar-se, els periodistes li comentaren que, per tal d'enregistrar-lo, havia de llevar-se la vestimenta i posar-se qualsevol cosa, però en cap cas el símbol de la lluita dels docents per una educació pública, de qualitat i en català.

El nin va contestar negativament, apel·lant a la seva llibertat de vestir com volgués. Un resposta que va provocar la negativa dels periodistes de la televisió pública a enregistrar-lo, segons asseguren l'al·lot i la seva família. La mare explica, a més, que els empleats d'IB3 es van disculpar per la decisió i es van excusar admetent que tenien directrius de vetar la camiseta verda davant les càmeres.

Aquest al·lot del municipi de Santa Eugènia és molt conegut per la seva afició a la música tradicional. Amb només 10 anys, s'ha convertit en un habitual de les festes i concentracions populars. La seva família i els seus veïns estan molt orgullosos d'ell i han viscut amb impotència la censura per part del programa "Això és mel" d'IB3.

stats