Balears 07/02/2017

Huertas i Seijas acaten temporalment la seva nova ubicació al Parlament

El ple recupera la normalitat tot i la manca d'acord per a la designació d'un nou president

Jaume Vinyas
2 min
Les diputades no adscrites Xelo Huertas i Montse Seijas, aquest dimarts, al Parlament

PalmaLes diputades no adscrites Xelo Huertas i Montse Seijas han rebaixat, temporalment, i han accedit a ocupar els escons que els va assignar la Junta de Portaveus, al costat dels diputats de Ciutadans i el PP. D'aquesta manera, el plenari ha recobrat parcialment la normalitat després de l'espectacle registrat en la sessió de dimecres passat quan les dues diputades es van negar a ocupar els escons que els hi pertocaven i van acabar ocupant un seient entre el públic.

Les exdiputades de Podem s'han mostrat més disteses que en el darrer plenari i no han evitat fer bromes amb els seus nous companys. "Tu i jo ens portarem bé", li ha dit Huertas al diputat del PP, Antoni Camps, per exemple. Amb tot, les diputades no desisteixen de la voluntat d'ocupar alguns dels escons buits que queden a la banda esquerra de l'hemicicle, juntament amb els partits del Pacte. En aquest sentit, han demanat un informe als serveis jurídics del Parlament perquè es pronunciï sobre la seva reclamació.

Els diputats del PP han rebut amb bon humor Huertas.

Seijas ja s’ha estrenat com a diputada del Grup Mixt en la sessió de control al Govern. L’exdiputada de Podem ha demanat pel protocol que s’utilitza per a l’atenció dels accidentats a la carretera i el seu trasllat en ambulàncies als centres de salut.

La presidència, encara enlaire

El focus mediàtic s'ha centrat, no obstant això, en el diputat de Podem, Balti Picornell, qui s'ha quedat gairebé sol en la cursa per substituir Huertas com a presidenta del Parlament. Ara mateix, només manca el vistiplau del PSIB per fer efectiu el nomenament. El PP ha intentar alterar l'ordre del dia per a incloure-hi la votació del president. El Pacte, però hi ha votat en contra en bloc i la iniciativa dels populars no ha pogut prosperar.

Picornell conversant amb els diputats de MÉS, David Abril i Bel Busquets, i el seu company de partit, Aitor Morrás.

Durant la sessió de control, la presidenta, Francina Armengol, ha garantit que aquesta situació es resoldrà "dimarts vinent". La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, per la seva banda, ha ofert un pacte d'establitat al Govern posant sobre la taula el nom de la diputada popular, Núria Riera, com a presidenta del Parlament.

L'intercanvi dialèctic entre Armengol i Prohens ha estat ben afilat. "Per molt que hagin triat el dia de l'amor per a triar el nou president (el proper plenari coincideix amb el dia de Sant Valentí), no crec que tornem a veure un ball de la conga aferradets", ha ironitzat Prohens. "Així que el que volia era la cadira, eh?", s'ha limitat a respondre Armengol.

stats