Balears 22/12/2016

Huertas rep la notificació d'expulsió del partit

Podem li ho ha ratificat i li demana que deixi el càrrec de presidenta del Parlament de manera voluntària

Martí Gelabert
2 min
Xelo Huertas (en segon pla) i Alberto Jarabo aquest dijous al Parlament.

PalmaLa presidenta del Parlament, Xelo Huertas, ha rebut aquest dijous, per part de Podem, la notificació d'expulsió del partit.

Aquest dijous dematí se celebra el ple al Parlament, en què Huertas no ha volgut fer cap declaració. Això sí, el líder del partit, Alberto Jarabo, ha confirmat que la Comissió de garantia democràtica estatal ha notificat aquest dijous l'expulsió de Huertas. En aquest sentit, ha assegurat que es confirma la resolució del comitè de garanties autonòmic, en què s'advertí que Huertas ha posat "els interessos particulars per damunt dels generals".

Jarabo ha fet un crit a la ciutadania perquè confiï en Podem. "Hem demostrat que som un partit diferent. Quantes vegades s'han amagat casos?", ha declarat Jarabo davant dels mitjans de comunicació. "Hem actuat correctament i hem preservat els interessos generals". Ara, Podem demana a Huertas que la diputada deixi el seu escó i abandoni la presidència del Parlament. "La gent [que votà Podem] volia una representació amb un comportament diferent a les institucions", ha seguit Jarabo. Ha recordat, de fet, que "els vots són dels ciutadans".

Alberto Jarabo ha anunciat l'expulsió de Huertas del partit

Segons el reglament, fins que no abandoni el grup parlamentari no ha d'abandonar la presidència. Jarabo ha demanat a Huertas que, en acabar el ple d'aquest dijous, en què es debaten els pressupostos del Govern, i d'acord amb el codi ètic del partit, actuï "amb reflexió". "Huertas té avui l'oportunitat de deixar la presidència. Ara mateix depèn d'ella i la seva ètica", ha entonat el líder de Podem. En aquesta direcció, ha instat Huertas a abandonar "de manera voluntària" la presidència del Parlament. Si no, el partit haurà de prendre aquesta decisió de manera forçada.

Per a avui horabaixa hi ha pendent una reunió del consell de coordinació autonòmic per avaluar les passes a seguir. Pel que fa als altres dos membres del partit expedientats, Daniel Bachiller i Montse Seijas, Jarabo ha assegurat que no ha rebut cap notificació encara, des del comitè de garantia democràtica estatal, de la seva expulsió del partit.

stats