Balears 27/09/2017

Els hotelers tanquen files amb Escarrer

La FEHM, "indignada" per les "amenaces" de l'esquerra cap a la família propietària de Melià

J.v.
2 min
El president no executiu de Melià, Gabriel Escarrer, i Felip VI, dilluns a la inauguració del Palau de Congressos.

PalmaConstruir el Palau de Congressos ha costat gairebé 10 anys i els ecos de la seva polèmica inauguració amenacen, també, d'eternitzar-se. La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha manifestat aquest dimecres el seu “més enèrgic rebuig i indignació” per les “amenaces realitzades per part de partits de l'esquerra cap a la família Escarrer”, en referència a l'allau de retrets a l'hoteler per haver criticat, en el discurs que va oferir dilluns, la decisió del Govern de doblar l'ecotaxa.

Per la seva banda, Melià Hotels International, l'empresa que presideix Escarrer, ha afirmat, en un altre comunicat, que “resulta sorprenent que d'una intervenció tan ponderada alguns àmbits només hagin destacat les mencions a l'ecotaxa, manifestacions que es varen realitzar des del més pur exercici de la lliure expressió”.

LA FEHM, per la seva banda, fa seves les paraules d'Escarrer i subratlla que “el plantejament que va expressar és el que manifestam com a lobby empresarial d'ençà que es va posar en marxa l'impost”. “Un impost”, afegeixen, “que té com a única finalitat la generació d'ingressos per incrementar la despesa corrent de les administracions i, alhora, restar competitivitat a les empreses i a la destinació”. En aquest sentit, conclouen que “l'arbitrarietat de l'impost es manifesta en la proposta d'un increment del 100% sense tenir una anàlisi de cost-benefici; una anàlisi que, d'altra banda, mai s'ha duit a terme”.

La companyia hotelera insisteix que el discurs d'Escarrer fou d'una “correcció impecable” i que el president no executiu de la companyia va destacar els mèrits del Govern i l'Ajuntament de Palma com a promotors i titulars de la infraestructura.

Melià també ha volgut expressar “el màxim respecte” a l'espectacle còmic que va oferir Agustín el Casta durant la inauguració i que ha estat igualment criticat, especialment per unes lloes a la Guàrdia Civil, que alguns varen considerar inapropiades en el context actual de tensió a Catalunya. En aquest sentit, destaquen el “prestigi consolidat” de l'artista i que “el seu estil, llibertat d'expressió i sensibilitat” són “coneguts i apreciats” pels ciutadans de les Illes.

stats