Balears 27/12/2017

Els hotelers de les Pitiüses diuen que els pressupostos “perjudiquen la recaptació global” de l’ecotaxa

Diuen que una “esmena a darrera hora” presentada per MÉS per Menorca dona “privilegi” a una illa sobre la resta

Armando Tur
1 min
El portaveu de Més per Menorca, Nel Martí, a una imatge d'Arxiu

EivissaLa Federació Hotelera de les Pitiüses ha denunciat aquest dimecres que els pressupostos de la Comunitat per a l’any 2018 incorporen una esmena “de darrera hora” defensada per MÉS per Menorca “que perjudica la recaptació total de l’ecotaxa”, ja que preveu descomptes d’aquest impost per a aquells establiments turístics de l'illa balear del nord que operin més de cinc mesos a l’any, “tot i derivar de la seva major influència política i no de la realitat del mercat”.

Els hotelers diuen que amb aquesta aprovació queda clar que “la recaptació no s’empra allà on es genera”, un criteri que consideren "congruent amb una suposada lògica ambient” de l’impost. Els hotelers lamenten que enguany “no s’han destinat a Eivissa els doblers que s’han recaptat” i recorden que l’any 2016 es van emprar per fer inversions “que haurien d’haver estat finançades amb altres impostos”. Per això consideren que en els darrers dos anys “s’ha pres el pèl als eivissencs”.

La patronal lamenta que amb aquesta aprovació “es donen privilegis a una destinació respecte de les altres” i posen de manifest les dificultats que han de superar molts establiments a les Pitiüses per poder obrir cinc mesos. “No és el mateix la zona urbana d’Eivissa que la resta d’ubicacions”, expliquen els hotelers, que afegeixen que “sembla que Menorca té més i millors vetlladors davant el Govern balear”.

Per tot això, els empresaris consideren “injusta i arbitrària” la gestió de l’impost turístic i demanen que es corregeixi. Recorden, a més, que l’any 2018 hauran d’exigir “el doble” als clients, fet que consideren que significarà “el doble de presa de pèl”.

stats