Balears 19/10/2016

Els hotelers de Palma i Magaluf denuncien estar "infectats" pel lloguer turístic

El batle de Calvià recorda les conseqüències socials d'aquesta activitat

Carmen Buades
1 min
La platja de Palmanova. / ISAAC BUJ

PalmaL'associació hotelera de Palmanova i Magaluf considera que el municipi està "infectat" per les places il·legals de lloguer turístic que s'ofereixen a les zones properes als seus establiments. Sebastià Darder, el president de l'associació, ha exigit que es reguli la situació i ha recordat que es tracta d'un problema, "de la mateixa manera que en d'altres zones hoteleres", que passa des de fa anys, "però no es veuen canvis" per part de l'Administració.

Les declaracions de Darder han arribat durant la roda de premsa que l'associació ha donat aquest dimecres per valorar la temporada estiuenca, a la qual ha assistit també Alfonso Rodríguez, el batle de Calvià. Rodríguez ha recordat que el Govern està treballant en un esborrany, que estarà llest a finals de mes, per modificar la Llei turística i regular aquesta activitat.

"S'ha d'anar cap a una regulació que limiti" el lloguer turístic, ha afirmat, ja que no és només una qüestió de "competència deslleial" sinó que, a més, "provoca efectes perversos en l'àmbit social". El batle ha lamentat "l'encariment del preu del lloguer" que es produeix a les zones més afectades per aquesta activitat, però també ha recordat que es tracta d'un sector que "afavoreix l'economia associada", ja que els turistes que trien lloguer turístic normalment fan compres en el petit comerç dels voltants.

stats