Els hotelers creuen un "error majúscul" legalitzar el lloguer de pisos particulars a turistes

La FEHM diu que implicaria un augment "inassumible" de l'arribada de visitants

La Federació Hotelera Empresarial de Mallorca (FEHM) considera un "error majúscul" legalitzar el lloguer turístic d'habitatges en edificis residencials familiars -en zones urbanes-, perquè això suposaria un augment "inassumible" del nombre de turistes i "aprofundir" en l'"opacitat fiscal i l'economia submergida".

Els hotelers de Mallorca avisen que permetre aquests lloguers comporta modificar el model turístic actual, augmentar l'estacionalitat turística, baixar la despesa mitjana dels turistes, una sobrecàrrega ambiental i de les infraestructures públiques i la pèrdua de la qualitat i la seguretat del producte.

El president de la FEHM, Aurelio Vázquer, ha dit aquest dimecres en una roda de premsa que aquesta legalització suposaria que "qualsevol cosa amb un sostre i unes parets serviria" per allotjar turistes i que s'empraria el sòl residencial -com un edifici del carrer General Riera de Palma- per convertir-lo en ús turístic. Vázquez s'ha oposat a un "desenvolupisme turístic salvatge" i ha advocat per l'actual regulació existent i per oferir un servei de qualitat als turistes que vénen a les Illes.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF