SALUT
Balears 05/06/2013

Els hospitals públics han rebut enguany 61 òrgans i han fet 21 trasplantaments

Bauzá, en una visita al punt d'informació de la donació, diu que "s'ha de ser generós"

Europa Press
1 min

PalmaEls hospitals públics de les Illes Balears han rebut, durant aquesta primera meitat de l'any, 61 òrgans de 19 donants (16 de Son Espases i tres de l'Hospital General Mateu Orfila) i han fet 21 trasplantaments, tots de ronyó, a Son Espases mateix. Enguany també s'han aconseguit 76 còrnies de 38 donants, 12 dels quals eren donants multiorgànics.

Les dades s'han fet públiques amb motiu del Dia del donant d'òrgans i teixits i arran de la visita que aquest dimecres el president, José Ramón Bauzá, ha fet al punt d'informació per a la promoció de la donació a la plaça de la Porta Pintada.

Bauzá ha destacat que l'any passat es va arribar a una taxa de donació de 37,5 donants per milió d'habitants, "2,7 punts per sobre de la mitjana estatal". Ha declarat que "s'ha de ser generós" perquè "quan ja no som aquí som en un altre món" i es pot "continuar ajudant les persones que ho passen malament simplement donant els nostres òrgans".

El president ha agraït l'esforç "continu, solidari, constant i divulgatiu" de les associacions, com la Federació espanyola d'associacions per la lluita contra les malalties de ronyó.

stats