Tribunals
Balears 07/10/2016

El fiscal Horrach demana quatre anys de presó per a Jaume Matas pels contractes per construir el Palma Arena

El Ministeri Públic acusa l'expresident balear d'haver encarregat de forma arbitrària els serveis de dos despatxos d'arquitectes

Efe
2 min
Matas va impulsar la construcció del Palma Arena amb l'excusa del Mundial de Ciclisme en Pista de 2007/ARXIU

PalmaLa Fiscalia Anticorrupció demana dos anys de presó per a l'expresident del Govern, Jaume Matas, per contractar de forma arbitrària un arquitecte alemany per construir el velòdrom Palma Arena i altres dos per tornar a contractar les obres a un altre despatx d'arquitectes després de trencar el primer acord.

El fiscal Pedro Horrach ha presentat els escrits d'acusació número 8 i 9 de l'anomenat cas Palma Arena, la primera sobre la contractació de l'arquitecte Ralph Schürman i la segona per encarregar la continuació de l'obra al despatx GR1.

Per contractar de forma arbitrària al primer arquitecte, el fiscal demana dos anys de presó i 20 d'inhabilitació per a Matas per frau a l'administració i prevaricació en concurs de delictes amb falsedat i idèntica pena, i per les mateixes acusacions que sol·licita per a la segona contractació.

El Ministeri Públic sol·licita una pena de 3 mesos de presó a substituir per multa per a José Luis "Pepote" Ballester/M.À.C.

El fiscal acusa també el qui aleshores era el director general d'Esports, José Luis "Pepote" Ballester, per qui demana 3 mesos de presó a substituir per multa de 540 euros i inhabilitació de 3 anys i 3 mesos per la primera contractació, i idèntica pena per a la segona.

Per fixar la sol·licitud de pena per a Ballester, el fiscal ha tingut en compte la seva actitud de col·laborar amb la Justícia en la recerca dels fets i reconèixer la seva participació.

A més, per la contractació de GR1, el fiscal reclama que Matas i Ballester siguin condemnats a pagar 855.944 euros de responsabilitat civil de forma conjunta, un 5% Ballester i un 95% Matas, i per la de Schürman 16.326 euros dels quals haurà de respondre en un 10% l'exdirector general d'Esports i en un 90% l'expresident del Govern.

Segons l'escrit del fiscal, Matas va establir el funcionament de la Fundació Illesport, "una farsa orquestrada", per aparentar que era el seu patronat el que prenia les decisions quan en realitat les prenia ell.

stats