Balears 27/09/2017

Les hipoteques creixen a les Balears per sobre de la mitjana espanyola

El nombre de contractes signats ha augmentat un 39% respecte de l'any anterior

Ara Balears
2 min
El nombre d'hipoteques signades segueix creixent a les Balears.

PalmaLes hipoteques continuen incrementant-se, a les Balears, a un ritme superior al de la mitjana estatal. Segons les darreres dades facilitades, aquest dimecres per l'INE, referents al mes de juliol, el nombre d'hipoteques ha augmentat un 3,4% respecte del mes de juny. Les Balears són una de les quatre comunitats autònomes on pujà el nombre d'hipoteques. A la resta, va caure, fet que deixà la mitjana estatal en un -15,8%

Pel que fa a la variació interanual, el nombre d'hipoteques va augmentar un 39% respecte del mes de juliol de l'any passat. En aquest sentit, l'Arxipèlag també se situa per sobre de la mitjana espanyola, del 32,9%.

En el quadre següent es pot comparar, per comunitats, el nombre total d'hipoteques constituïdes el mes de juliol i el capital que s'ha prestat.

Taula comparativa d'hipoteques signades el mes de juliol.

D'altra banda, el nombre d'habitatges venuts a les Illes durant el segon trimestre de l'any va ser de 4.574, segons les dades facilitades, també, aquest dimecres pel Ministeri de Foment. Palma va ser el vuitè municipi de l'Estat on es varen registrar més operacions d'aquest tipus, 1.488, el 32,5% del total registrat a l'Arxipèlag.

En comparació amb el mateix període de l'any anterior, la compravenda d'immobles va augmentar un 5,5%, una xifra discreta si es compara amb altres comunitats. Les que més varen créixer, per exemple, varen ser la Rioja (30,8%), Astúries (24,7%), Andalusia (19,3%), Catalunya (17,9%) i Castella-la Manxa (17,8%).

En el còmput global de l'Estat, s'ha assolit la xifra de 141.582 habitatges venuts, un 14,7% més que en el mateix període de l'any anterior. Registres d'aquest tipus no s'aconseguien des de l'any 2010, segons informa el Ministeri.

stats