Balears 08/12/2016

El Govern subvenciona 34 actuacions per fomentar l'ús del català

La Direcció General de Política Lingüístca ha destinat un total de 129.878 euros a aquesta convocatòria, a què han pogut optar ajuntaments de menys de 20.000 habitants i entitats sense ànim de lucre

Ara Balears
2 min
La consellera Ruth Mateu amb la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà.

PalmaEl Govern ha resolt concedir ajudes a 19 sol·licitants per donar suport a 34 actuacions encaminades a fomentar l'ús de la llengua catalana en la societat. La Direcció General de Política Lingüística hi ha destinat 129.878 euros.

Cadascun dels sol·licitants podrà rebre un màxim de 20.000 euros, independentment de les activitats presentades, assenyala en un comunicat el Departament de Política Lingüística.

Entre les activitats que reben ajuda, hi ha el foment de la lectura en català, parelles lingüístiques, cinema a l'aire lliure en català, poesia, música i combat de gloses o material interactiu per emprar a l'aula.

L'Ajuntament d'Alcúdia, amb cinc activitats admeses en la convocatòria, és una de les entitats que rep el màxim d'ajudes, juntament amb l'Obra Cultural Balear, que ha presentat el treball que realitza a través de la Xarxa territorial.

L'associació Pa i Mel amb tres activitats admeses, el material interactiu per aprendre català a l'escola presentat per l'Institut Francesc de Borja Moll i els tallers de teatre escolar i el cinema a l'aire lliure de l'Ajuntament de Son Servera han obtingut les majors puntuacions i han superat les ajudes concedides als 10.000 euros en cada cas.

La consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, ha assenyalat que l'any que ve es vol arribar a més gent amb l'ampliació de la convocatòria a ajuntaments més grans i de més dotació econòmica, ja que el 2016 les ajudes han estat per a consistoris de menys de 20.000 habitants.

La directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, ha assegurat que l'objectiu és "consolidar aquesta línia d'ajudes i donar suport a les entitats que es preocupen per fomentar l'ús del català en la societat".

Les activitats subvencionades han suposat una despesa total de 208.338 euros i el suport rebut per part de la Direcció General de Política Lingüística, mitjançant aquesta convocatòria d'ajudes, aconsegueix els 129.878 euros.

A aquesta convocatòria hi han pogut optar, a més dels ajuntaments de menys de 20.000 habitants, les associacions o entitats sense ànim de lucre.

stats