Balears 21/10/2015

El Govern admet "dificultats" per pagar els 15 milions que costaria retornar el 25% de la paga extra als funcionaris

Ara Balears / Efe
1 min
La consellera d'Hisenda, Catalina Cladera. / I. BUJ

PalmaLa consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, ha admès avui que té "serioses dificultats per poder assumir" el pagament als funcionaris del 25% de la paga extra suspesa el 2012 per ordre del govern central.

Durant una compareixença en la comissió d'Assumptes Institucionals i Generals del Parlament, Cladera ha dit que no podia respondre la pregunta sobre quan pagarà la cambra de l'extra que li ha plantejat el diputat del PP Juan Manuel Lafuente. "L'Estat ha deixat en mans de les comunitats autònomes aquesta decisió, d'acord amb la disponibilitat pressupostària", ha incidit la consellera abans d'exposar l'escassetat de recursos que s'ha trobat el Govern d'esquerres en accedir al poder.

Fonts del Govern han indicat que assumir el pagament d'aquest 25% representaria gairebé 15 milions d'euros per als comptes públics i han apuntat que és una qüestió que, com la carrera professional, està sobre les taules de negociació per tractar d'aconseguir un acord amb els sindicats de la funció pública.

Cladera ha recalcat que l'executiu central, "per motius purament electorals", ha anunciat que pagarà part de l'extra anul·lada als funcionaris estatals sense haver ampliat a les comunitats el finançament ni el sostre de dèficit que els permetrien fer front a aquesta despesa no pressupostada. "En el pressupost de la Comunitat, quan arribàrem al juliol, faltaven gairebé 50 milions d'euros per pagar les nòmines de Salut i Educació", ha afirmat la responsable d'Hisenda i Administracions Públiques.

Ha assegurat que és "just" que els funcionaris recuperin la paga extra perduda (a l'inici de l'any en van rebre un 25% i el 2016 cobrarien el 50% restant), però ha insistit que el Govern "ofega" els comptes autonòmics al mateix temps que els afegeix noves càrregues.

stats