Balears 10/11/2017

El Govern reivindica l'augment de la despesa turística davant els atacs del sector hoteler

La patronal diu que l'impost de turisme sostenible farà que les Balears perdin un milió de visitants

Carmen Buades
1 min
L'aeroport de Son Sant Joan, en imatge d'arxiu.

PalmaLa portaveu del Govern, Pilar Costa, ha demanat aquest divendres al sector hoteler que no faci "alarmisme" davant l'increment del cost de l'impost del turisme sostenible que s'ha aprovat per a l'any 2018. La patronal va denunciar des de la World Travel Market de Londres que doblar l'impost suposaria, per a les Balears, perdre un milió de visitants, però Costa ha respost avui reivindicant que "més que xerrar de vaticinis" es posin "damunt la taula les dades reals".

Així, la portaveu de l'Executiu ha recordat la signatura del nou conveni d'hostaleria i les pujades salarials que recull (del 17%), "una mostra de la situació positiva en què ens trobam", i ha assegurat que aquest hivern es preveu un increment dels vols que connectaran les Illes, sobretot amb el Regne Unit.

Seguint dins del mercat turístic britànic, Costa també ha defensat la "bona situació econòmica i de visitants a les nostres illes" i ha recordat l'increment de la despesa turística per part dels visitants d'aquest país, que durant els primers cinc mesos de l'any ha crescut un 16%.

La portaveu del Govern ha insistit en la idea que s'ha d'"equilibrar" l'arribada de turistes en temporada alta i ha afirmat que existeix una necessitat de fer que "la gent estigui més repartida als altres mesos de l'any".

stats