EDUCACIÓ
Balears 11/10/2016

El Govern reclama que es mantingui la Selectivitat aquest curs

La majoria de comunitats autònomes es volen moure en aquesta línia. També aposten, com els rectors de les universitats, per una única prova

Ara Balears
1 min
El Govern impugna les revàlides per “irregularitats procedimentals”

PalmaEns trobam a mitjan octubre i encara es desconeix si hi haurà revàlides de Batxillerat o de Selectivitat. Davant la situació d'incertesa, el Govern balear reclama que es mantinguin les proves d'accés a la universitat (PAU), almenys aquest curs 2016-2017. Reclamen la paralització de les revàlides, que arribà al Congrés. La proposta de mantenir la Selectivitat sorgeix de la reunió que van mantenir el 4 d'octubre tots els directors generals d'universitat de l'Estat.

L'opinió majoritària va ser que, tenint en compte que la implantació de l'avaluació final de Batxillerat tindrà lloc amb el curs ja avançat, és preferible prorrogar l'actual sistema de PAU. A més a més, cal destacar que l'avaluació final de Batxillerat no té efectes acadèmics a l'hora d'obtenir-ne el títol. Actualment, el Ministeri d'Educació encara no ha aprovat l'ordre ministerial que ha de definir les noves revàlides.

El Govern impugna davant el Suprem les revàlides de la LOMQEUna altra reivindicació, que va en línia amb la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), és que només es faci una prova d'accés, ja sigui la revàlida o la PAU, i que serveixi com a procediment d'admissió. D'aquesta manera, s'evitaria la duplicitat de proves i es podria preservar el districte universitari únic. Els estudiants que vulguin anar a una altra comunitat autònoma a estudiar no haurien de realitzar més d'una prova.

stats