Balears 20/07/2017

El Govern proposa a Podem reformar la regulació del lloguer turístic

El vicepresident, Biel Barceló, adverteix que, "fins que es recuperi la seguretat jurídica, no aplicarem l'element sancionador amb totes les seves conseqüències"

Jaume Vinyas
2 min
El vicepresident, Biel Barceló, dimarts passat, al Parlament.

PalmaEl Govern ja ha posat, aquest dijous, sobre la taula una reforma de la regulació del lloguer turístic aprovada dimarts al Parlament, que ha provocat una nova crisi en el si del Pacte. Els socis s'han retrobat després d'una jornada, la d'ahir, plena de retrets creuats a mitjans i xarxes, en la comissió de seguiment dels Acords pel Canvi. En sortir, el vicepresident, Biel Barceló, ha assenyalat que ha vist "voluntat d'arribar a un acord" per part de Podem, tot i que ha admès que "encara queda feina per fer". Amb tot, ha expressat que "aquesta situació no es pot allargar massa" i, malgrat que s'ha mostrat "optimista", no s'ha retractat de les declaracions de dimecres, quan va lamentar, a IB3 Ràdio, que la formació dels cercles no era "de fiar". "Continuu pensant el mateix. No és la primera vegada que ens fan això en una llei, a darrera hora. Això no ajuda", ha assenyalat.

Barceló ja ha avançat que els dubtes sobre la interpretació de la llei provocaran que es rebaixi el grau d'intensitat en la imposició de sancions, una vegada que la llei entri en vigor. "Aplicarem l'element sancionador amb totes les seves conseqüències quan tinguem aquesta seguretat jurídica", ha assegurat. La fórmula per recuperar aquesta "seguretat jurídica", la té clara: "Si tornam al text original, recobram la coherència. Això és claríssim".

Des de Podem, confirmen, a l'ARA Balears, la voluntat de recobrar el consens amb la resta de socis, però mantenen que el redactat de la llei és clar i no veuen incoherència en el text aprovat pel Parlament. Barceló, en canvi, ha insistit que "després de l'anàlisi jurídica que es va fer ahir dematí la conclusió és que ens ha quedat un article que no és coherent amb la resta de la llei". Per tant, hi ha acord per arribar a un acord però es mantenen les divergències sobre com arribar a un acord.

stats