Balears 10/04/2017

El Govern proposa ràtios de 20 alumnes a 3 i 4 anys per al proper curs

A 1r de Primària hi haurà desdoblament en superar els 27 estudiants i els 28 a la resta de l'etapa

Ara Balears
1 min
Català a La Bressola
 El nord que no perd el sud

PalmaCanvis pel que fa a les ràtios i quota de professorat a les aules per al proper curs 2017/18. La Conselleria d'Educació ha presentat aquest dilluns a la Mesa sectorial els criteris per a la confecció d'unitats. És el segon any que es defineixen per escrit aquests criteris.

Les ràtios de 4t i 5è d'Educació Infantil (3 i 4 anys) seran de 20 alumnes per grup. A partir de 22, es desdoblarà. En casos en què físicament no sigui possible, es dotarà de recursos addicionals de professorat. A 1r de Primària el desdoblament arribarà en superar els 27 alumnes, mentre que a 2n, 3r, 4t, 5è i 6è serà en excedir els 28. En els cursos que se sobrepassi la ràtio pactada, s'incrementarà mig docent la quota. El 2018/19, Educació s'ha compromès que en sigui un de sencer.

En funció de la proporció d'alumnat de necessitats educatives de suport específic (NESE), s'incrementarà la reducció de ràtio. La Conselleria també anuncia que es definiran els centres d'atenció preferent segons la tipologia d'alumnat i se'ls dotarà d'un increment de quota de manera extraordinària, amb la proposta d'Inspecció educativa i depenent de la disponibilitat pressupostària.

Entre altres, s'han revisat i actualitzat els criteris de dotació dels equips de professorat de suport i s'han incrementat les reduccions horàries per al professorat d'EI i EP. Segons Educació, aquests criteris suposaran un increment significatiu de professorat en relació amb el curs passat. CCOO, que forma part de la mesa, ha assegurat que es tractarà de 120 professors més que el curs passat.

stats