Funció Pública
Balears 28/06/2013

El Govern permetrà que alguns funcionaris facin feina des de ca seva

El Consell de Govern ha aprovat aquest matí el decret de teletreball, que permetrà a alguns treballadors públics exercir les seves funcions des del propi domicili fins a tres dies per setmana

Q. Torres
2 min
La consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, presentà el decret llei que el Consell de Govern aprovarà demà.

PalmaAlguns funcionaris de l'administració autonòmica podran fer feina des de ca seva a partir d'ara. El Consell de Govern ha aprovat aquest matí el decret de teletreball, que permetrà a alguns treballadors públics de Serveis Generals (no inclou ni els docents ni els sanitaris) poder exercir les seves funcions des del propi domicili un màxim de tres dies per setmana.

Aquesta modalitat de feina només la podran exercir els treballadors que no facin tasques de tipus presencial ni d'atenció al públic i que no posin en risc la protecció de dades. Per exemple, podran acollir-se al teletreball els qui es dediquen a l'elaboració d'informes, assessoria o correcció i traducció de documents, entre altres. No podran fer feina des de ca seva els caps.

Els empleats que s'acullin al teletreball hauran d'aportar els recursos materials per poder-ho fer i fer-se càrrec de les despeses que se'n derivin, com la compra d'un ordinador o el pagament de la tarifa de connexió a internet i del manteniment del material. Tindran un superior que els supervisarà i funcionaran per objectius i no amb un horari preestablert, tot i que s'acordaran unes hores de connexió amb el lloc de feina.

Els qui compleixin els requisits ho hauran de sol·licitar i els departaments de recursos humans de cada conselleria ho autoritzaran o no en funció de les sol·licituds i la disponibilitat de personal. El Govern donarà prioritat per exercir aquesta modalitat laboral a aquells empleats amb càrregues familiars, discapacitats o víctimes de violència de gènere, entre altres. Els permisos per poder treballar des de casa seran de tres mesos fins a un màxim d'un any, tot i que en alguns casos es podrà prorrogar fins a un total de 18 mesos.

La portaveu del Govern i consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, ha defensat la implantació del teletreball com una mesura per modernitzar l'administració i ha recalcat que Balears serà la segona comunitat que l'apliqui després de Castella-Lleó. No ha volgut concretar quin nombre de treballadors públics és susceptible d'acollir-s'hi i ha destacat que la mesura està consensuada amb els sindicats.

stats