Balears 30/03/2016

El Govern preveu cedir l'explotació del pàrquing de ses Covetes a l'Ajuntament de Campos

El batle, Sebastià Sagreras, valora “el gest”, però el considera insuficient com a compensació per la declaració del Trenc com a Parc Natural

Jaume Vinyas
2 min
La carretera d'accés a ses Covetes va patir problemes de massificació l'estiu passat.

PalmaL'avantprojecte de llei de declaració del Parc Natural es Trenc-Salobrar de Campos preveu l'expropiació dels terrenys dels tres pàrquings d'accés a la platja. Tots tres passaran a ser de titularitat pública i un d'ells, el més proper a la platja i, per tant, el més atractiu, serà explotat per l'Ajuntament de Campos. Així ho preveu el tercer punt de la disposició addicional tercera, que especifica: “Es declara d'utilitat pública (...) als efectes de l'expropiació per part de l'Ajuntament de Campos, la zona d'aparcament ubicada a l'àrea de transició del nucli urbà de ses Covetes”.

El batle de Campos, Sebastià Sagreras, ha assegurat, en declaracions a l'ARA Balears, que “apreciam de veres aquest gest” de la Conselleria de Medi Ambient, però considera que “no és suficient” per canviar la seva posició negativa cap a les intencions del Govern. El batle, de fet, ha dit que espera que "el Govern valori fer un conveni" amb el Consistori per a l'explotació dels altres dos aparcaments.

Sagreras ja va expressar dimarts, a la seva pàgina personal de Facebook, que és més partidari “de fer una passa endarrere i no endavant” en la protecció de la platja. En aquest sentit, considera que es Trenc no deu estar tan malament si “continua sent la foto que fa servir el Govern” per promocionar Mallorca al món. És per això que reclama que la declaració de Parc Natural no redueixi “el nivell d'activitat econòmica que ha permès tenir la millor platja del món”.

En aquest sentit, ha considerat totalment insuficients les 1.500 places d'aparcament que preveu l'avantprojecte de llei i ha reclamat que es mantinguin les que hi havia fins ara en els tres aparcaments privats que, si bé ha reconegut que “fa mal de comptar”, ha xifrat al voltant de les 3.000 places.

D'altra banda, la portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, ha demanat al Govern que cerqui el “consens” amb els propietaris i ha reclamat compensacions econòmiques per al municipi. La diputada, originària de Campos, ha coincidit amb el batle a reclamar més places d'aparcament i ha subratllat que “l'opinió dins Campos pot ser molt diferent que a la resta de l'illa”, en relació a la necessitat de protegir més es Trenc i els perjudicis econòmics que causaria al municipi.

stats