Balears 06/09/2016

El Govern promourà la internacionalització de les empreses a través de la Cambra de Comerç de Mallorca

A més d'un conveni per impulsar el comerç exterior, en signen un altre per millorar la competitivitat local

Carmen Buades
1 min
Roses, Negueruela i la directora general de Comerç i Empreses, Pilar Sansó

PalmaLa Conselleria de Treball, Comerç i Indústria fomentarà l'entrada de les empreses mallorquines als mercats internacionals a través de la Cambra de Comerç. El conseller Iago Negueruela i el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, José Luis Roses, han firmat aquest dimarts dos convenis de col·laboració per un import de 60.000 euros i d'una duració de quatre mesos.

Negueruela ha explicat que es volen "evitar duplicitats i actuacions paral·leles", amb relació al comerç exterior, entre els dos organismes. A més, el conseller ha afirmat que a partir de "la col·laboració pública i privada és com es veuen les necessitats de les empreses". Així, es posarà en marxa un servei d'assessorament i formació per a empreses que volen internacionalitzar-se. Les actuacions de promoció es faran a través de la prospecció de mercats, fires i missions comercials.

Pel que fa al segon conveni, que vol millorar la competitivitat del comerç interior, la Conselleria i la Cambra oferiran formació especialitzada en "diagnòstic del punt de venda", que permetrà fer arribar a les empreses les novetats, aplicades al comerç, relacionades amb les noves tecnologies, la gestió, les polítiques de preus i el màrqueting. A partir de la diagnosi especialitzada, es podran fer recomanacions a l'empresa per optimitzar-ne el rendiment.

Negueruela ha explicat que a la Conselleria ja treballen en els convenis del 2017 perquè es vol donar continuïtat a aquesta línia de col·laboració.

stats