LOMQE
Balears 01/08/2016

El Govern insisteix a rebutjar les revàlides d'ESO i Batxillerat davant Madrid

El conseller Martí March ha enviat una carta al ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, per sol·licitar la convocatòria urgent de la Conferència Sectorial

Ara Balears
1 min
Martí March. /ISAAC BUJ

PalmaContinua la polèmica amb la LOMQE. L'aprovació divendres passat en el Consell de Ministres del decret que regula les revàlides finals d'ESO i Batxillerat ha fet que el Govern torni a advertir Madrid del seu posicionament contra les intencions educatives del govern estatal. El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha enviat aquest dilluns una carta al ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, per sol·licitar la convocatòria urgent de la Conferència Sectorial d'Educació.

La Conselleria ha decidit dur a terme aquesta mesura de pressió per "reiterar, una vegada més, el seu rebuig a la imposició de la LOMQE". Aquestes proves, de fet, poden suposar que els alumnes no puguin obtenir el títol en cas que no les superin, malgrat que hagin aprovat tots els cursos.

En un comunicat, la Conselleria d'Educació recorda que el nou decret "condemna els estudiants que no passin l'avaluació final de 4rt d'ESO a matricular-se únicament a cicles d'FP Bàsica". En aquest sentit, també es critica que aquells que no superin la revàlida de Batxillerat no podran accedir a la Universitat ni a ensenyaments artístics superiors.

"Lluny de millorar la qualitat del sistema, el que faran és incrementar el nombre d'alumnes sense titulació", ha expressat March, qui també ha destacat que "no ofereixen alternatives per als alumnes que no les aprovin". Educació pretén iniciar un debat amb la resta de comunitats autònomes, així com ja va fer el mes de maig. El ministre Méndez de Vigo, de fet, s'hi va comprometre en les últimes reunions mantingudes.

stats