Balears 22/04/2016

El Govern no garanteix el subministrament d'aigua al Llevant de Mallorca aquest estiu

El Consell de Govern autoritza una despesa d'un milió d'euros per arreglar la dessalinitzadora de Palma i que pugui funcionar al 100%

Jaume Vinyas
2 min
La dessalinitzadora de la badia de Palma funcionarà a ple rendiment aquest estiu.

PalmaEl Consell de Govern ha autoritzat l'inici de l'expedient de contractació de les obres necessàries per a la posada en marxa a ple rendiment de la dessalinitzadora de la badia de Palma. Les obres tenen un pressupost màxim d'un milió d'euros i permetran recuperar les tres línies (d'un total de nou) que actualment estan inservibles per manca de manteniment. El Govern espera que les instal·lacions puguin començar a funcionar durant l'estiu. Amb les nou línies en marxa, es guanyarà un 35% de capacitat de producció i s'arribarà als 23 hectòmetres cúbics anuals. Actualment, només es poden produir 15 hectòmetres cúbics per any.

El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha explicat que les obres seran possibles gràcies a què ja s'han posat en funcionament les dessalinitzadores d'Alcúdia i AndratxAndratx. Vidal considera que l'abastiment a Palma està garantit tot i les previsions d'afluència massiva de turistes. Amb el llevant de Mallorca s'ha mostrat menys optimista. "Nosaltres garantim el subministre allà on la tècnica ens ho permet i on no tenim aquestes infraestructures fem feina per garantir-lo amb la millor qualitat", ha dit.

Vidal ha explicat que les reserves hídriques a Mallorca estan al 50% quan l'any passat, en aquests moments, estaven al 65; a Menorca, estan al 69% i han davallat un 2% respecte de l'any passat. Finalment, a Eivissa és on hi ha una situació pitjor, amb les reserves al 47% quan fa un any estaven al 50%.

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha reclamat al Govern central que acceleri les gestions per traspassar les dessalinitzadores de Ciutadella i Santa Eulària des Riu. "Només queda una passa final, d'aquí ve la nostra urgència per a pressionar perquè ja comença l'estiu i no podem esperar a què es conformi un nou Govern", ha dit Costa. La consellera de Presidència ha insistit que no els serveix l'excusa que el Govern està en funcions perquè "només calen dues firmes" perquè el Govern pugui començar a gestionar dues infraestructures que considera cabdals per a controlar els efectes de la sequera.

stats