TRANSPORTS
Balears 18/08/2016

El Govern reclamarà a Foment més de 400 milions d'euros en el nou conveni ferroviari

El pla d'inversions que s'ha de negociar preveu millores en el servei, el tren a Artà, l'electrificació i l'eliminació dels passos a nivell

Montse Terrasa
1 min
Imatge d'una reunió entre Foment i Govern, representat pel conseller Marc Pons i el director general Jaume Mateu.

PalmaEl Govern té previst reprendre les negociacions sobre les inversions ferroviàries amb el Ministeri de Foment a partir de setembre, segons ha informat aquest dijous Jaume Mateu, director general de Mobilitat i Transports. Les inversions previstes en el nou pla plurianual que es reclama a l'executiu central superen els 400 milions d'euros, destinats a la millora del servei, a la línia de tren de Manacor a Artà, a l'electrificació, que ja està licitant el Govern, i a l'eliminació de passos a nivell, segons ha explicat Mateu.

El 30 de juny ja va tenir lloc una reunió entre ambdues administracions sobre aquesta qüestió, en la qual es va parlar d'un pla plurianual d'inversions en la xarxa ferroviària de Mallorca. El director general de Mobilitat ha afirmat que tenir un govern central en funcions "no ajuda a desbloquejar el conveni". Cal recordar que el conveni ferroviari anterior es va firmar en la legislatura 2007-2011 per valor de 300 milions d'euros i es va donar per extingit perquè no s'havia executat cap projecte.

"Hem reclamat que es recuperi tota la inversió", ha afegit Mateu. El Govern balear ha plantejat al Ministeri de Foment que el proper conveni ferroviari inclogui la supressió de tots els passos a nivell existents a Mallorca, la qual cosa tindria un cost d'uns 41 milions d'euros.

stats