Balears 20/01/2017

El Govern valora els efectes de les inundacions i pren mesures per al cap de setmana

El 112 ha gestionat cinquanta incidents a Mallorca a causa de la pluja

Ara Balears
2 min
Reunió del Grup de suport tècnic del Meteobal.

PalmaEl Servei d'Emergències de les Illes Balears 112 (SEIB112) ha gestionat fins a les 14.00 hores d'aquest divendres uns 50 incidents relacionats amb inundacions, tancament de carreteres i talls en el subministrament elèctric, segons ha informat el Govern.

Després de la neu, pluja

La Direcció General d'Emergències i Interior ha reunit aquest divendres el Grup de suport tècnic del pla especial per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos, el METEOBAL, per valorar els efectes de les inundacions en les darreres hores i prendre mesures davant la previsió que empitjori la situació meteorològica durant el cap de setmana.

El 112 i la Direcció General d'Emergències, mitjançant la Unitat operativa d'emergències, com la Guàrdia Civil, Bombers de Palma, Bombers de Mallorca, Ibanat i carreteres del Consell de Mallorca, reforçaran el seu servei durant aquests dies per garantir la capacitat de resposta davant possibles incidents.

Així mateix també s'ha informat d'aquesta situació als ajuntaments, els policies locals i a les agrupacions de voluntaris de Protecció Civil de tots els municipis de les Balears, aconsellant la mobilització de recursos humans i materials per fer front a les incidències d'àmbit local que puguin produir-se fins a l'arribada d'altres organismes.

Quant a l'estat de les carreteres continuen tallades la Ma-3201 (Montüiri a Pina) del km 0 al 3,26; Ma-6040 (Campos a la Colònia Sant Jordi) del km 0 al 7; Ma-6031 (Campos) del km 0 al 5,58; Ma-3300 (Sineu-Petra) del km 0,55 al 9,43; Ma-11a (el coll de Soller) del km 17 al 27; Ma-3100 (Algaida amb Santa Eugènia) del km 0 al 5,3; Ma-3230 (Sant Joan en l'encreuament amb la carretera Ma-3221 que va a Lloret) del km 0 al 4,3; Ma-3232 (Sant Joan a Sineu) del km 0 al 5,29.

Malgrat aquesta situació, el servei de carreteres del Consell de Mallorca continua treballant per fer transitables tots els trams de carreteres tancades el més aviat possible.

Davant la previsió meteorològica per a les properes hores, la Direcció General d'Emergències i Interior ha decretat l'Índex de gravetat 1 (IG-1) del Pla especial de fenòmens meteorològics adversos per pluges, vents forts i fenòmens costaners a totes les Illes.

Aquesta activació s'ha fet atenent a les informacions rebudes des de la delegació territorial a les Balears de l'Agència estatal de meteorologia (AEMET), segons les quals es preveuen vents que podran arribar als 100 km/h a la serra de Tramuntana i precipitacions acumulades de 100 mil·límetres.

Es preveu que les hores del dia que acusaran amb més força aquest temporal serà a partir del migdia de demà, dissabte.

stats