Balears 18/09/2017

El Govern i Cort inspeccionen conjuntament 132 locals d'oci nocturn

Les dues administracions han col·laborat aquest estiu en la lluita contra el turisme de gatera

Anna Vidal
2 min
EL CARRER DELS NEGOCIS  La zona de la Calle del Jamón concentra la majoria de negocis de Pabisa.

PalmaEl Govern i Cort han inspeccionat de manera conjunta aquest estiu 132 locals d'oci nocturn de les zones turístiques de Palma i Platja de Palma. Concretament, inspectors de Turisme i de Salut del Govern, juntament amb agents de la Policia Local de Palma, han realitzat tres sortides conjuntes els dies 26 de juliol i 2 i 9 d'agost amb l'objectiu de lluitar contra el turisme incívic o de gatera.

Durant la roda de premsa conjunta per donar a conèixer les dades de les inspeccions, el vicepresident del Govern, Biel Barceló, ha destacat que en un 17% dels locals inspeccionats per Turisme s'han detectat infraccions que en aquests moments s'estan tramitant i en 23 locals s'han aixecat actes relacionades, principalment, amb l'incompliment de la normativa turística, excessos d'aforament o no estar donat d'alta a Turisme.

Per la seva banda, la directora general de Salut Pública, Maria Ramos, ha assenyalat que s'han realitzat inspeccions de seguretat alimentària a 18 locals. Només un presentava deficiències greus, a nou locals se'ls ha donat un termini per arreglar deficiències i s'han realitzat dues propostes de sancions. Pel que fa a les inspeccions de salut ambiental per vetlar pel compliment de la Llei antitabac, s'han inspeccionat 25 establiments de Platja de Palma, on s'han realitzat 4 propostes de sancions, i 15 locals a Palma, amb 3 propostes de sancions. Quant a les infraccions més freqüents, Ramos ha destacat la manca de cartells explicatius d'on estava permès fumar i errors en els mecanismes de funcionament de les màquines expenedores.

Finalment, la regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Angélica Pastor, ha explicat que la Policia Local ha aixecat 10 actes durant els tres dies d'inspecció per incompliment de l'ordenança municipal com l'incompliment dels horaris i o la manca dels controladors d'accessos.

Amb vista a l'any que ve, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha destacat que l'objectiu és iniciar aquestes inspeccions conjuntes a l'inici de la temporada. “La temporada que ve hi haurà un punt d'inflexió”, ha assegurat Noguera, qui ha reiterat el seu compromís de lluitar amb “contundència” contra el turisme de gatera. Així mateix, Noguera ha assegurat que tenen molt clar on se situen els “punts negres” de la ciutat, com el carrer del Jamón de la Platja de Palma, i ha instat els empresaris de la zona a “repensar-se” l'activitat econòmica.

stats