Balears 02/10/2017

El Govern i Cort signen un conveni per donar una "segona oportunitat" a alumnes d'ESO amb fracàs

S'avancen els tràmits perquè l'Ajuntament cedeixi un solar de Palma per a un nou CEIP de dues línies

Martí Gelabert
2 min
El Govern i l'Ajuntament col·laboren per reduir el fracàs escolar

PalmaEl Govern i l'Ajuntament de Palma han signat un conveni de col·laboració per evitar l'abandonament dels estudis i donar "una segona oportunitat" als alumnes d'ESO amb fracàs escolar. Amb un pressupost de 108.000 euros, es treballarà per disminuir els percentatges d'aquelles persones que no saben ni llegir ni escriure o no s'han arribat a titular.

El programa consisteix que, dos dies per setmana, els alumnes faran classes amb normalitat als instituts. Tres dies per setmana, faran feina de grup per treballar en habilitats socials i, la resta, es tindrà en compte la preferència dels alumnes perquè comencin un programa pràctic relacionat amb el món laboral. Ho ha explicat la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs. "Tenim dades esgarrifoses de l'Estudi de vulnerabilitat dels barris de Palma", ha advertit la regidora.

Segons el director general d'Innovació Educativa, Jaume Ribas, es pretén que l'alumnat recuperi la "motivació que suposa desenvolupar una activitat". Pel conseller d'Educació, Martí March, es tracta d'un programa "positiu" i d'una col·laboració imprescindible per "abordar aquest problema de fons".

Per altra banda, el batle, Toni Noguera, ha reivindicat Palma com "una ciutat educadora i d'igualtat d'oportunitats" i ha insistit que sigui també una ciutat de "segones oportunitats".

Nou centre escolar a Palma

L'Ajuntament i el Govern també mantenen converses per la cessió d'un solar per construir-hi un nou CEIP a Palma de dues línies, a la zona del Conservatori. Amb vista a la propera legislatura, es projecta un nou institut a Son Ferriol. March ha recordat que enguany ja han arribat 1.950 estudiants fora del període d'escolarització i que és "complicat" establir una planificació.

Això sí, ha de ser amb "equitat" i que tots els centres finançats amb doblers públics hi participin. Noguera ha volgut "reafirmar la total disponibilitat de l'Ajuntament a posar al servei de la ciutadania els solars necessaris".

stats