Balears 22/02/2017

El Govern construirà un pàrquing gratuït a Son Espases per als pacients

En una entrevista a la cadena Ser Mallorca, el director de l'IB-Salut, Juli Fuster, ha afirmat que l'objectiu és que estigui construït "tan aviat com sigui possible"

Ara Balears
1 min
Entrada a l'aparcament de Son Espases. / Arxiu

PalmaEl Govern construirà un aparcament propi i gratuït a Son Espases per a usuaris i pacients. Així ho ha avançat en una entrevista al programa HoyxHoy Mallorca de la cadena SER el director general de l'IB-Salut, Juli Fuster, el qual ha explicat que l'aparcament tindrà una capacitat d'entre 400 i 500 places, i l'objectiu és que estigui "tan aviat com sigui possible".

Fuster ha explicat que l'Executiu i l'Ajuntament de Palma ja treballen en els permisos i llicències que fan falta per posar en marxa les obres. Això no significa, ha dit Fuster, que deixin a un costat el compromís d'aconseguir la gratuïtat de l'aparcament actual, però mentre no arribi el moment, afirma, s'ha optat per aquesta altra alternativa. Per a la construcció d'aquest pàrquing, s'utilitzaran algunes de les zones enjardinades del voltant de l'hospital per adaptar-les i destinar-les-hi.

(Escolta l'entrevista a partir del minut 19)

El director d'IB-Salut ha reconegut, però, que el pàrquing de Son Espases "té un problema: és insuficient. No hi caben totes les persones que hi haurien de caber". Fuster ha explicat que actualment hi ha 2.259 places d'aparcament, 994 de les quals són per als treballadors de l'hospital. Aquestes places són "gratuïtes" per al personal sanitari, però l'Administració paga 240.000 euros a l'any a la concessionària del pàrquing.

stats