Balears 01/12/2017

Govern, Consell i municipis preparen una ordenança contra la botellada a tot Mallorca

La normativa seria de lliure adopció per als ajuntaments interessats i preveu multes de fins a 1.500 euros

Ara Balears
1 min
Restes de botellada al Passeig Marítim de Palma

PalmaLa Federació d'Entitats Locals de les Illes (FELIB) ha anunciat aquest divendres que fa feina, conjuntament amb la Direcció General de Salut i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), per confeccionar una ordenança tipus contra la botellada, que es podria aplicar a tots els municipis que ho sol·licitin.

Tècnics, regidors i batles de fins a 25 municipis de l'illa es reuneixen avui per començar a coordinar els seus plans sobre drogodependència i conductes addictes, primera passa per regular les ordenances municipals sobre venda i consum de begudes alcohòliques.

“Volem dotar d’un mitjà d’actuació els ajuntaments, amb totes les garanties legals i jurídiques, per combatre els efectes negatius de la botellada tant en la salut pública com també sobre altres efectes negatius, com són el renou o la brutícia”, ha assenyalat el president de la FELIB, Joan Carles Verd, a través d'un comunicat. Com a punt de partida, la FELIB ha aportat el document elaborat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per tal d’adaptar-lo a les peculiaritats de les Illes.

L’objectiu principal d’aquesta ordenança, ha explicat, és limitar la venda i consum de begudes alcohòliques tant a la via pública com a locals públics o de titularitat privada. “Els ajuntaments que l’aprovin no en permetran el consum al carrer excepte a terrasses, vetlladors o dies de festes patronals o revetles”, afegeix Verd, qui recorda que aquesta actuació és una de les mesures preses després “del desgavell dels estius passats”.

La normativa, que es facilitarà a tots els municipis que així ho sol·licitin, preveu sancions de fins a 1.500 euros, segons informa la FELIB.

stats