Balears 31/08/2016

El Govern i el Consell de Menorca admeten la falta de mecanismes per controlar la flota de lloguer de cotxes

Avui dia es desconeix quin nombre de vehicles destinats al lloguer turístic circulen per les carreteres menorquines

I. Martin
2 min
Aparcament de cotxes de lloguer

CiutadellaDescontrol a Menorca. Aquesta és la sensació després d'escoltar la directora insular d'Ordenació del Territori. Elena Costa ha reconegut que "ara per ara, no es coneix la flota de vehicles que tenen les empreses de lloguer de vehicles. Sabem els que van començar, perquè el decret 20/2015 obligava les companyies a registrar-se en el termini d'un any. Però aquest va finalitzar i les úniques dades que en tenim són 2.970 cotxes d'unes 50 empreses que operen a l'illa". Costa també ha deixat clar que "és l'assignatura pendent del Govern. Cal cercar una eina perquè les empreses donin informació fiable sobre la flota".

En la mateixa direcció s'ha expressat el director general de Consum, Xisco Dalmau, qui recorda que "les empreses que estiguin registrades com toca compliran un dels requisits necessaris per obtenir el distintiu de qualitat. Qui no compleixi el codi serà sancionat. Vull entendre que la voluntat del sector serà bona". Dalmau ha avançat que "estam treballant amb una aplicació. El problema és que les empreses varien la flota, pràcticament, cada dia. Des de Turisme feim feina per donar-hi una solució". Per la seva banda, la vicepresidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha dit que "diverses conselleries del Govern i del Consell treballen conjuntament per crear un registre de vehicles sòlid i fiable". Mora ha afegit que "el sector del lloguer de cotxes és el quart en reclamacions a l'illa".

Una campanya que es presenta l'últim dia d'agost

També ha estat sorprenent la presentació oficial de la campanya 'Consum al teu costat', en referència al lloguer de vehicles, just el darrer dia d'agost. La temporada turística a Menorca ha viscut els mesos de més densitat el juliol i l'agost, i les previsions apunten a un bon comportament del turisme durant el setembre. El director general de Consum, Xisco Dalmau, ha justificat la tardança de la campanya i ha recordat que els tríptics informatius es repartiran a les oficines de turisme i als diferents ajuntaments de Menorca. A més, considera que "independentment que s'acabi la temporada, volem que persisteixi. A més a més, també informam dels drets dels consumidors als residents. Per l'objectiu que té el Consell de desestacionalitzar, és positiu presentar campanyes en diferents moments de l'any.

stats