Balears 21/02/2017

El Govern assegura que el deute amb els expropiats de les autopistes d’Eivissa és de 2,4 milions d’euros

El mes de gener la comissió d’investigació parlamentària el xifrava “entre 7 i 8 milions d’euros”

Armando Tur
1 min
La carretera que uneix el triàngle de Jesús amb l'aeroport durant la seva construcció

EivissaEl Govern balear assegura que resten per pagar 2,4 milions d’euros als expropiats per les autopistes d’Eivissa. D’aquesta xifra, 1,5 milions corresponen als expropiats de la carretera de Sant Antoni, i la resta, a la de l’aeroport. En total, s’han pagat, en els darrers dotze anys, 36.306.492 €, dels quals 10.178.122 corresponen a la via de Portmany i la resta, 26.128.369,93 €, corresponen a la que comunica el triangle de Jesús amb la terminal aeroportuària del Codolar.

Aquestes xifres contrasten amb les presentades per qui fou director d’obres de les autopistes i tècnic responsable de la gestió d’expropiacions, José Manuel Pérez, qui a la comissió d’investigació de les autopistes va afirmar que el deute actual oscil·lava entre els 7 i els 8 milions d’euros.

La construcció d’aquestes carreteres va afectar directament un total de 719 propietaris (403 a Sant Antoni i 316 a l’aeroport), amb un total de 559 finques (315 a Sant Antoni i 244 a l’aeroport). Aquesta actuació va tocar l'habitatge principal dels damnificats, motiu que va generar una enorme oposició per part de gent que es va agrupar amb el lema 'No volem autopistes'.

Pérez va recordar en comissió d’investigació que “encara es desconeix la propietat d’algunes finques”, cosa que fa dotze anys ja va generar “dificultats” per tramitar algunes actes prèvies d’ocupació.

stats