INVESTIGACIÓ
Balears 07/11/2016

El Govern anuncia que millorarà les condicions de feina dels investigadors

La consellera de Salut, que ha inaugurat les III Jornades Idispa, afirma que retenir el talent i crear un entorn estable són part dels objectius per a l'any 2017

M. Terrasa
2 min
Les jornades s'han inaugurat aquest dilluns a Son Espases.

PalmaLa consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha anunciat aquest dilluns que el Govern treballa per possibilitar una carrera científica que proporcioni estabilitat i millors perspectives laborals als investigadors.

Gómez ha fet aquestes declaracions en la inauguració de les III Jornades IdISPa, a l'hospital Son Espases. Allà, Gómez ha comentat que s'està treballant per adaptar un entorn normatiu que faci possible aquesta estabilitat laboral per als investigadors.

La consellera també ha destacat l'augment de pressupost d'aquest institut d'investigació per al 2017, un 50% més, fet que, segons ha dit, contribuirà a dur a terme accions per millorar la captació, la retenció i el desenvolupament professional de talent investigador mitjançant el Pla d'Acció de Recursos Humans en Recerca.

Acreditació de l'Idispa

La consellera ha afirmat que l'IdISPa té "el màxim suport institucional" per iniciar el procés d'acreditació per part de l'Institut de Salut Carlos III, procés que començarà el 2017, atès que ja s'ha posat en marxa la Facultat de Medicina, que era un requisit indispensable per poder tenir aquesta acreditació.

Precisament Carlos Segovia, responsable d'Acreditació d'Instituts d'Investigació Sanitària del Carlos III, ha ofert la primera de les conferències en les Jornades de l'Idispa. Segovia ha parlat dels reptes de la investigació a Espanya, entre els quals es troba la necessitat del suport polític en I+D+i.

Aquestes jornades, que tenen lloc a la sala d'actes de Son Espases, finalitzaran aquest dimarts amb la conferència 'El futur saludable de la medicina: avenços de la recerca en ciències mèdiques i translacionals', a càrrec de Lina Badimón, directora de l’Institut Català de Ciències Cardiovasculars i vicepresidenta de la Societat Europea de Cardiologia

stats