TURISME
Balears 21/02/2017

El Govern, contrari a ampliar un 21% l'aeroport de Palma

El conseller de Turisme, Biel Barceló, ha mostrat "preocupació" per les intencions d'AENA

Ara Balears
2 min
/ TERRAFERIDA

PalmaEl vicepresident del Govern balear, Biel Barceló, ha mostrat aquest dimarts la "preocupació" de l'Executiu per la intenció d'AENA d'ampliar les infraestructures de Son Sant Joan un 21% per augmentar l'arribada de turistes abans del 2021, segons va avançar Diario de Mallorca aquest dilluns.

En els passadissos del Parlament de les Illes Balears, el conseller de Turisme ha estat clar en afirmar que "de cap de les maneres aquesta és la línia a seguir". En aquest sentit, Barceló ha apostat per un creixement turístic "sostenible" i no per un "creixement indefinit".

El vicepresident ha expressat inquietud pel projecte d'AENA d'augmentar la capacitat de Son Sant Joan i pel fet que l'empresa pública que gestiona els aeroports d'Espanya no s'hagi posat en contacte amb el Govern balear per explicar les seves intencions.

En aquest context, Barceló ha tornat a defensar que el Govern balear ha de participar en la gestió dels aeroports de l'Arxipèlag, que són la "porta i entrada" dels ciutadans que hi resideixen i dels milers de turistes que es desplacen a les Illes cada any.

No pot ser, ha continuat, que "Madrid planifiqui" sense l'opinió i el consentiment de les principals institucions de les Balears, el Govern en primer lloc, i "sense que els ciutadans de l'Arxipèlag tinguin res a dir".

"És una barbaritat"

Sobre aquest mateix assumpte, el GOB ha emès aquest dimarts un comunicat en el qual sol·licita al Govern que "reaccioni" enfront de les intencions d'AENA d'augmentar un 21% la capacitat aèria de Son Sant Joan abans de l'any 2021.

El grup ecologista considera aquest objectiu "indignant" i una "barbaritat", perquè suposa, amb l'arribada de més turistes, portar al límit els recursos de l'illa, com l'aigua, la capacitat de la xarxa viària i el seu medi ambient.

"AENA –critica el GOB– cerca el màxim rendiment a unes infraestructures mig privatitzades amb la connivència de l'Estat, per la qual cosa el Govern ha de plantar-se i rebutjar en veu alta" la intenció del Ministeri de Foment d'augmentar la capacitat de Son Sant Joan.

L'anunci ha generat un gran rebombori a les xarxes socials. "Mentre els d'aquí en discuteixen el nom, els d'allà l'amplien un 21%. Un avió per minut no basta, más madera", ha piulat a Twitter el col·lectiu Terraferida.

stats