Balears 26/01/2017

El Govern adverteix que pugen un 32,5% les hores treballades i no cobrades a les Balears

Si aquest temps es pagàs, s'haurien de contractar 5.560 persones

Carmen Buades
1 min
Pou i Negueruela han presentat les dades aquest dijous

PalmaDurant el darrer trimestre del 2016, els treballadors de les Balears van treballar 222.424 hores més del que està permès, xifra que representa un 32,5% més que el mateix trimestre de 2015 (quan se'n van registrar 167.774), segons les darreres dades de l'EPA. Tot aquest temps en frau suposaria la contractació de 5.560 persones si no es fes treballar la plantilla per damunt de les hores establertes.

"Les hores extra il·legals augmenten a mesura que avança el cicle econòmic", ha explicat aquest dijous el director general d'Ocupació i Economia, Llorenç Pou. Així, sembla que, amb la reactivació de l'activitat laboral, s'està creixent en aquest fenomen. No obstant això,hi ha hagut un canvi: mentre que abans les hores extra il·legals (que són totes aquelles que superen les 43 setmanals) es registraven als contractes de temps parcial, ara s'estan produint al temps complet.

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha afirmat que "es miri l'any que es miri, les xifres del frau són extremadament altes", motiu pel qual considera fonamental "continuar amb la política d'atacar els incompliments de la llei i exigir el compromís amb les normes".

La transició de la precarietat cap a la contractació a temps complet s'està produint alhora que es redueixen els contractes a temps parcial, en descens des de final de 2015. Tot i així, la taxa de temporalitat continua sent del 29% (dos punts i mig per damunt de la mitjana estatal) i l'ocupació indefinida ha caigut respecte del darrer trimestre de 2015.

stats