Balears 28/09/2017

El Govern acumula set mesos pagant els seus proveïdors abans de trenta dies

Aquest agost s'abonaren les factures als 19,45 dies

Ara Balears
1 min
Catalina Cladera al Parlament. / I. BUJ

PalmaL'agost va ser el setè mes consecutiu que el Govern pagava els seus proveïdors abans dels trenta dies. El període de demora mitjà de pagament va ser de 19,45 dies, un temps lleugerament superior al que es va aconseguir el juliol (18,99), quan es varen revertir les mesures coercitives que s'havien començat a imposar a les Balears l'octubre passat.

Segons ha explicat aquest dijous el Govern en un comunicat, aquestes dades indiquen una tendència positiva, perquè l'indicador a l'agost "manté la dinàmica d'escurçament del temps que l'Executiu es torba a abonar les factures pendents als seus proveïdors".

A més de la millora del període mitjà de pagament (que a partir dels 30 dies obliga el deutor, en aquest cas el Govern, a pagar interessos), l'Executiu celebra que les Balears hagin estat la comunitat que ha registrat el major superàvit de l'Estat durant el juliol, una dada feta pública per la Intervenció General de l'Estat també aquests dies.

Les Illes varen tancar el juliol amb un superàvit de 332 milions d'euros, fet que representa un 1,11% del PIB i un increment de més de 70 milions d'euros respecte de l'any passat, quan es va arribar a un superàvit de 259 milions d'euros (el 0,91% del PIB balear).

Des del Govern treuen pit i afirmen que aquest superàvit és molt superior a l'experimentat "per qualsevol altra comunitat", ja que, malgrat haver-hi vuit territoris més que varen tancar el juliol amb superàvit, cap va arribar a aquestes quantitats.

Aquestes xifres tan favorables es deuen, segons ha explicat la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, al fet que juliol és el mes en què el Govern rep de Madrid la liquidació del sistema de finançament dels anys anteriors (en aquest cas del 2015).

stats