Publicitat
Publicitat

El govern Rajoy també s'oposa a la imputació de la infanta

El Govern de les Illes Balears, tot i que no està personat en el cas Nóos, també ha optat per no lliurar cap escrit ni dir res sobre si s'hauria de citar o no la filla del rei d'Espanya

El govern espanyol de Mariano Rajoy, a través de l'Advocacia de l'Estat, també ha sortit en defensa de la infanta Cristina de Borbó, tal com ja va fer el fiscal Pedro Horrach. Ha presentat un escrit oposant-se a la "hipotètica citació com a imputada" de la filla del rei, arran del cas Nóos dins el termini dictat pel jutge José Castro en què les parts personades en el procés podien dir-hi la seva. Així ho han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). El termini per opinar sobre la presumpta imputació s'acabava ahir al migdia.

El Govern de les Illes Balears, en canvi, tot i que no està personat en el cas Nóos, també ha optat per no lliurar cap escrit ni dir res sobre si s'hauria de citar o no la filla del rei d'Espanya. Cal recordar que en el cas de la petició de suspensió de presó per a l'expresident Jaume Matas fins que no s'aclareixi si l'indulten, l'Executiu de José Ramón Bauzá també s'ha estimat més no pronunciar-s'hi i no dir res.

A banda del govern Rajoy, només han presentat escrits sobre la probable imputació de la infanta els advocats de Cristina de Borbó, Iñaki Urdangarin i Diego Torres, el col·lectiu Manos Limpias i l'Advocacia de l'Estat. Tot i que no es preveia que la Fiscalia Anticorrupció ho fes, perquè ja n'havia lliurat un de previ oposant-s'hi, a darrera hora d'ahir al migdia el fiscal Pedro Horrach en va lliurar un insistint que no hi ha proves ni indicis contra la infanta Cristina.

De tots els escrits que s'han fet arribar al Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, només el del col·lectiu ultra Manos Limpias es mostra a favor de la citació. El jutge els respondrà tots quan decideixi si imputa la infanta, passat Reis.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF