Balears 06/02/2017

El GOB reclama més vigilància de la caça a Mallorca

Els ecologistes demanen que s'implantin les proves d'accés a la llicència de caça, després de trobar tirotejada, a l'aeroport de Palma, una àguila peixatera, una espècie amenaçada

Ara Balears
1 min
La temporada de caça menor ha començat aquest dimecres.

PalmaEl GOB demana que es millorin "les mesures d'informació i de control de la pràctica de la caça a les Balears. L'entitat ha enviat un comunicat després que un exemplar d'àguila peixatera va aparèixer morta per un tret amb munició de caça a l'aeroport de Palma aquest dissabte passat.

Troben una àguila peixatera tirotejada devora l'aeroport de Palma

La troballa d'aquest exemplar tirotejat "no és excepcional", afirmen els ecologistes, i "malauradament", afegeixen, els trets a espècies, "fins i tot amenaçades, es continua constatant". Davant aquesta situació, el GOB reclama a l'Administració "un major esforç en el control a l'accés i la pràctica de la caça".

El GOB insta el Consell de Mallorca que implanti "d'una vegada" les proves d'accés a la llicència de caça "per tal de garantir que tot caçador conegui la normativa que ha de complir", i també que s'incrementi "l'esforç en vigilància", ja què només a Mallorca hi ha tres agents de Medi

Imatge de l'exemplar d'àguila peixatera. / CAIB

Ambient i quatre vigilants dedicats exclusivament al control de la caça, explica l'entitat: "És evident que la dotació de personal és del tot insuficient per controlar la situació mínimament".

Finalment, els ecologistes demanen que les entitats dels caçadors, la Federació balear de caça i l'Associació d'entitats de caça, comparteixin aquestes reclamacions, ja que "una major informació, formació i control sens dubte aniria a favor d’una caça més respectuosa i podria evitar situacions lamentables".

stats