Balears 12/08/2016

El GOB "posa en lloguer" la Conselleria de Turisme

Els ecologistes protesten per "la inacció" del departament davant els efectes negatius de la massificació

Jaume Vinyas
2 min
Imatge de la "performance" del GOB davant la conselleria de Turisme.

Palma"No és turisme sostenible, és una invasió terrible". Amb aquest càntic, els activistes del GOB han amenitzat la "performance "que han protagonitzat , aquest divendres, davant la Conselleria de Turisme per "denunciar la inacció" del departament que dirigeix Biel Barceló davant la situació de saturació turística que pateix l'arxipèlag. Els ecologistes han reconegut que la protesta estava preparada des de feia un parell de setmanes però que la recent polèmica per la campanya a favor del Turisme sostenible els ha esperonat. "A sobre ens demanen un somriure", ha dit la portaveu, Margalida Ramis.

El GOB reclama un pla estratègic conjunt amb la Conselleria d'Economia que aposti per un Decreixement turístic lligat a la diversificació econòmica. En aquest sentit, proposen regular no només les pernoctacions sinó també els fluxos de turistes; desenvolupar polítiques de prevenció i compensació dels impactes negatius del turisme com ara protegir el comerç de proximitat, vetllar per les condicions dignes al sector turístic o crear una vertadera ecotaxa. "L'actual ha estat una oportunitat perduda", ha lamentat Ramis.

La regulació del lloguer vacacional apareix, no obstant això, com una de les reivindicacions urgents a dur a terme. En aquest sentit, Ramis ha alertat que "no tenim ni idea de la capacitat d'allotjament que tenim". En el comunicat, els ecologistes reclamen "garantir prioritàriament el dret a l'habitatge de la població i intensificar les mesures de control i inspecció dels pisos il·legals". En aquest sentit, fonts de la conselleria han assenyalat a l'ARA Balears que només disposen de 15 inspectors turístics a tot Mallorca per controlar tot el sector, incloses les places hoteleres i l'oferta complementària, i que el nombre de funcionaris administratius per a tramitar els expedients és encara menor.

stats