Balears 26/09/2017

El GOB culpa MÉS de la transformació de la Marina de Llucmajor

Els ecologistes consideren que "el que hauria de ser un gran espai protegit va camí de convertir-se en el parc energètic de Mallorca"

Ara Balears
1 min
El suport del GOB al canvi de model energètic, a la implantació d’energies renovables i l’abandonament de les energies fòssils és evident, però aquest canvi no es pot fer a costa de l’ocupació d’espais d’altíssim valor natural i paisatgístic com la Marina de Llucmajor

PalmaLa Marina de Llucmajor "té uns valors paisatgístics i naturals molt rellevants, però fins ara no ha rebut l’atenció adequada", afirma el GOB. Pel que fa a la seva importància ornitològica, des del 2011 el GOB ha reclamat en diverses ocasions la declaració d’una Zona d’Especial Protecció per a les aus (ZEPA) que, segons els ecologistes, "no ha estat atesa".

La Conselleria de Medi Ambient tramita des de fa mesos una ampliació de les ZEPA de les Balears. Entre les àrees afectades es troba part de la Marina de Llucmajor però, "sorprenentment, la proposta inicial de nova ZEPA a la Marina no inclou la zona central, la més ben conservada, i precisament aquella que està sent objecte de diversos projectes de parcs fotovoltaics", afirmen els ecologistes.

El GOB creu que "és evident que per al Govern, i concretament per a MÉS, això pesa molt més que la responsabilitat de la Conselleria de Medi Ambient (també en mans de MÉS) de vetllar per la conservació del patrimoni natural". Per aquest motiu consideren que la posició de Medi Ambient, "d’evitar la protecció com a ZEPA de la zona central i més valuosa de la Marina per tal de no interferir amb els projectes fotovoltaics, és altament irresponsable".

stats