Balears 13/06/2017

El GOB Menorca mostra la seva preocupació per la massificació

Els ecologistes proposen que els ajuntaments gestionin les platges verges per evitar que l'elevada afluència de turistes col·lapsi els accessos

Ivan Martín
2 min
Les platges verges de Menorca ja són les més visitades.

MaóEl responsable de l'Ordenació del Territori del GOB Menorca, Miquel Camps, adverteix del perill que suposa per a Menorca la massificació. Arran de les primeres xifres oficials de la temporada, que indiquen un augment de visitants respecte de l'any passat, Camps recorda que les dimensions de l'illa obliguen a "prendre decisions a curt termini. Menorca té una determinada capacitat i donar servei a tots els turistes que arriben significa fer front a unes xifres d'abastiment d'aigua inassumibles en molts casos. Serà un estiu llarg i tot apunta a uns mesos d'afluència massiva de visitants".

Combatre la massificació és la principal preocupació. En aquest sentit, Miquel Camps diu que "en alguns espais ja s'està posant damunt la taula la possibilitat d'incrementar la quantitat de l'impost del turisme sostenible, especialment els mesos de juliol i agost. De tota manera, no és fàcil i cal continuar analitzant totes les vies. Fins i tot, els empresaris del sector turístic haurien de ser els primers interessats a evitar la massificació. L'objectiu és diversificar l'arribada de turistes en diferents mesos. La gent ve a Menorca perquè cerca un determinat producte. Si no el podem oferir amb garanties, no és positiu".

D'altra banda, Camps insta les administracions públiques a gestionar les platges verges. El membre del GOB assenyala que "una solució per evitar que les zones d'aparcament dels arenals estiguin plenes des de primera hora del matí és que els ajuntaments les puguin gestionar com si es tractàs d'un parc natural. No seria descartable valorar la possibilitat d'habilitar una zona que serveixi de llançadora. És a dir, que la institució posi a l'abast dels visitants un autobús o similar per traslladar-los a platges com Son Saura, Turqueta i Macarella. Cal ser conscient que els camins d'accessos no haurien de suportar aquests nivells de densitat".

stats