Balears 12/12/2017

El GOB exigeix al Govern la retirada de "l'escàndol majúscul" que suposa la Llei d'urbanisme

Els ecologistes consideren que la disposició addicional 14 de la llei permet fer urbanisme a la carta

Ara Balears
1 min
Panoràmica de Platja d’en Bossa, on es troben els terrenys que podrien ser “ordenats” amb la nova llei d’urbanisme.

PalmaEl GOB ha exigit aquest dimarts als partits del Govern de les Illes Balears –PSIB i MÉS amb el suport de Podem– que "actuïn amb responsabilitat" i retirin la disposició addicional 14 de la Llei d'urbanisme aprovada recentment perquè és un "escàndol majúscul" fruit d'un "pacte" dels socialistes i del PP.

Els ecologistes demanen que es derogui aquesta disposició de seguida que la llei entri en vigor.

En un comunicat, el Grup d'Ornitologia Balear (GOB) i Defensa de la Naturalesa expressa aquesta opinió tan crítica perquè l'esmentada disposició transitòria suposa legalitzar de facto les "urbanitzacions il·legals de la família Matutes" a Platja d'en Bossa, a Sant Josep.

A més, obre la possibilitat de "botar-se amb una llei a la carta" el compliment d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) que mantenia com a rústics els terrenys de la família Matutes i de "recuperar" urbanitzacions en sols desclassificats protegits per les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT) per lleis posteriors.

Així mateix, segons el grup, "suposa un premi" per als ajuntaments que no disposen d'un pla adaptat a urbanitzacions que s'han desenvolupat de manera irregular sense tramitar els corresponents instruments de planificació i gestió urbanística.

El GOB demana a l'executiu balear que "no empari una llei que, per mitjà de la disposició transitòria 14, pretén emprar l'urbanisme per legalitzar l'especulació i premiar les males praxis urbanístiques".

stats