Balears 18/10/2017

El GOB considera que hi ha projectes finançats per l'impost del turisme que no responen als criteris inicials

Els ecologistes adverteixen que les iniciatives que pretenen rehabilitar el patrimoni no tenen res a veure amb l'impacte turístic i demanen que siguin finançades a través dels pressupostos ordinaris

Iván Martín
1 min
Miquel Camps s'ha mostrat crític amb la interpretació dels projectes finançats a Menorca.

MaóEl GOB Menorca fa una valoració positiva dels projectes a Menorca que rebran el finançament de fons procedents de la recaptació de l'impost del turisme sostenible. Malgrat aquesta anàlisi inicial, els ecologistes no entenen com també s'han aprovat iniciatives que no responen a uns paràmetres que consideren clau. En aquest sentit, el responsable de l'Ordenació Territorial del GOB a l'illa, Miquel Camps, explica que "entenem que les propostes que rebran els doblers són aquelles que cerquen pal·liar els efectes de la massificació".

Per Miquel Camps, "no tots els projectes responen a aquests criteris, ja que per exemple no som partidaris de les iniciatives que tenen com a objectiu rehabilitar patrimoni, perquè no veiem la relació directa entre el turisme i el seu desgast. Creiem que el finançament per aquestes qüestions hauria d'arribar via pressupostos ordinaris d'institucions". En canvi, el responsable de l'Ordenació del Territori del GOB Menorca veu amb bons ulls els projectes que posen solució a la problemàtica de l'aigua, residus i energètics.

Per aquest motiu, Camps destaca "les actuacions a Sant Lluís amb l'electrificació del pou de bombeig d'aigua potable, la instal·lació de la planta desnitrificadora a Maó, la substitució de la xarxa d'abastament d'aigua potable a Ferreries i la millora de l'equipament del carrer Major del Migjorn". Per acabar, en el GOB emfatitzen la partida que es destinarà al Camí de Cavalls per fer front a les millores necessàries derivades de l'erosió ocasionada per residents i visitants. En total, Menorca rebrà 9 milions d'euros procedents de la recaptació de l'impost del turisme sostenible.

stats