Balears 01/02/2017

El GOB titlla de "demagògia i falsedat" la queixa d'Asaja sobre l'ampliació de ZEPA

L'entitat ecologista acusa la patronal agrària d'intoxicar informativament contra la protecció del territori

Ara Balears
2 min
El pla de Vilafranca serà declarat Zona d'Especial Protecció per a les Aus.

PalmaEl GOB ha acusat aquest dimecres Asaja d'"intoxicar informativament contra la protecció del territori" esgrimint davant la Conselleria de Medi Ambient queixes per la plaga, inundacions i també contra l'ampliació de Zones d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

Ultimàtum d'ASAJA a Vicenç Vidal

"Les manifestacions del seu gerent amb relació a la proposta d'ampliació de ZEPA a Mallorca estan plenes de demagògia i falsedats", ha indicat el GOB a través d'un comunicat.

En aquest sentit, els ecologistes han assenyalat que consideren "altament tòxiques les declaracions amb relació a la iniciativa del Govern de declaració de noves ZEPA". Segons la versió del GOB, el gerent d'Asaja ha advertit que "la protecció de les ZEPA implicarà greuges diversos per a la pagesia, com per exemple no poder sembrar allò que es vulgui ni poder edificar naus agrícoles, com també limitacions a la caça".

Els pagesos, amb els seus tractors, abans d'entrar a berenar.

El GOB ha indicat que aquests arguments "ens recorden als que ja es varen emprar fa 16 anys des de l’entitat en la campanya contra la creació del Parc Natural de Llevant, en la qual, en el marc d’una estratègia intoxicadora, igualment es llançaren tot tipus de missatges alarmistes i mentides amb un objectiu clarament polític".

D'acord amb el GOB, la declaració d'espais protegits, i en concret de zones de la Xarxa Natura 2000 (ZEC i ZEPA), és compatible amb l'aprofitament agrari i no implica limitacions generals per a la caça.

A les Illes, apunta el GOB, existeixen més de 114.000 hectàrees de zones LIC o ZEPA, a les quals en cap cas aquestes figures no impliquen ni limitacions per a l'ús agrari ni per a la caça. I matisa que les pràctiques agràries respectuoses amb el medi natural i amb els equilibris ecològics són la base de la conservació de les moltes ZEPA agràries que s'han declarat a la resta d'Espanya i d'Europa.

stats