Balears 05/04/2015

El gin Xoriguer sedueix els paladars nord-americans

La típica beguda espirituosa menorquina ha rebut una medalla d'or en el certamen San Francisco World Spirits Competition, un dels més importants del món

Ara Balears
1 min
Una botella de Xoriguer. / ARA BALEARS

PalmaEl gin Xoriguer ha seduït els paladars nord-americans. La beguda menorquina per excel·lència va obtenir una medalla d'or en la 15a edició del 'San Franciso World Spirits Competition', un dels certàmens més importants del món que es va celebrar el passat mes del març i del qual es conegueren els resultats el passat 3 d'abril.

Amb la participació de més de 1.580 referències, entre ginebres, wiskhys i roms, de més d'un centenar de països, el Xoriguer va ser una de les nou ginebres de les 134 que es varen presentar a concurs que va obtenir un reconeixement. En aquest sentit, s'ha d'assenyalar el notable increment de les ginebres que es presenten a concurs, ja que el nombre de referències s'ha triplicat en tres anys.

Per al director general de les destil·leries Xoriguer, Adolfo Vilafranca és "una gran notícia". "La medalla suposa el reconeixement a la nostra ginebra, al seu mètode d'elaboració i el seu sabor peculiar, i una empenta a l'aposta que hem fet en el mercat nord-americà", va destacar Vilafranca. En aquest sentit, cal recordar que Xoriguer va començar a exportar als EUA l'any passat.

stats