Balears 13/06/2017

Gijón, tocat però no enfonsat

El diputat del PP nega les acusacions, afirma sentir-se indefens i lamenta que ja no se li respecti la presumpció d'innocència, però afirma que no dimitirà

Jaume Vinyas
3 min
El diputat, Álvaro Gijón, aquest dimarts al Parlament

PalmaEl diputat del PP, Álvaro Gijón, ha negat "absolutament i rotunda" les acusacions que el testimoni protegit número 31 del cas Policia Local ha vessat sobre ell i que ahir es varen conèixer en aixecar-se parcialment el secret de sumari. "Mai he consumit serveis de prostitució, mai he consumit droga, no conec els senyors Cursach i Pascual i, per tant, no he estat mai en cap finca de la seva propietat", ha assenyalat.

Visiblement afectat, Gijón ha definit de "perversa" la situació que pateix. "És molt difícil que el testimoni pugui demostrar tot el que explica de la mateixa manera que és difícil demostrar que mai m'he drogat ni he anat amb prostitutes", ha assegurat. En aquest sentit, ha donat permís públicament al jutge instructor, Manuel Penalva, perquè tingui accés a tot el seu historial mèdic, públic i privat, perquè comprovi si hi ha alguna dada que pugui confirmar si ha pres mai drogues.

Gijón, donant explicacions, aquest dimarts, al Parlament

Gijón assegura que no pensa dimitir, tot i que ha admès que, a vegades, s'ha plantejat "si paga la pena aguantar tot això". En aquest sentit, ha qualificat el moment que viu de "molt dur" tant en l'àmbit personal com en el familiar i el professional. En aquest sentit, s'ha demanat "on és la meva credibilitat?", basada en quinze anys de dedicació a la política "en els quals mai ningú va qüestionar res". En aquest sentit, lamenta que es doni més credibilitat a un testimoni que, segons ha assegurat, "és ple de contradiccions". "Imagín que el jutge em cridarà ben aviat i llavors podré demostrar que menteix", ha explicat, si bé posteriorment ha lamentat que "fa un any que m'acusen d'haver cobrat una comissió d'1,5 milions d'euros i encara a dia d'avui no me n'han fet ni una sola pregunta". En aquest sentit, ha afirmat sentir-se "indefens".

Finalment, s'ha mostrat preocupat pel seu futur professional quan abandoni la política. "Ningú voldrà contractar-me, ni a Mèxic, amb tot el que s'ha publicat", ha assegurat. És per això, diu, que vol afrontar amb "serenitat" aquesta situació i se centrarà a "sortir net d'aquí". És per això, diu, que no renunciarà. "Em costa dimitir per una cosa que no he fet", ha conclòs.

El PP li dona suport

La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, ha assenyalat, per la seva banda, que "estam analitzant la situació amb tranquil·litat" i ha recordat que el codi ètic de la formació no preveu que es prenguin mesures "fins que no hi hagi obertura de judici oral". En aquest sentit, ha afirmat que "s'aplicarà". "El PP respecta la justícia i la presumpció d'innocència", ha afegit, tot assegurant que "donarem la cara".

La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, amb el diputat Álvaro Gijón, aquest dimarts, al Parlament.

Podem i MÉS per Mallorca han insistit a demanar la dimissió de Gijón. "Si el jutge dona per bona la declaració d’aquest testimoni és perquè hi ha indicis suficients per considerar que Gijón estava involucrat en tot el que s’anomena cas Cursach, ha dit la portaveu parlamentària de la formació dels cercles, Laura Camargo. "Aquest testimoni afegeix més gravetat a uns fets que ja eren prou greus. Sobrepassen allò que entenem per corrupció, perquè ja parlam de pràctiques mafioses", ha assenyalat el portaveu parlamentari ecosobiranista, David Abril. Finalment, el portaveu parlamentari del PSIB, Andreu Alcover, ha assenyalat que "si només el 10% del que explica el testimoni és cert, no només hauria de dimitir Gijón, sinó tots els qui l'han cobert".

Gijón, per cert, ha assenyalat que "quan demostri la meva innocència", demandarà totes aquelles persones que l'han "calumniat" aquests mesos. El diputat no ha volgut especificar si es referia a cap diputat. "No es tracta d'amenaçar ningú, però en política, darrerament, comença a valer tot. Quan això acabi, repassaré totes les declaracions de totes les persones. Qui s'hagi aprofitat d'això per obtenir rèdits polítics, haurà de respondre", ha precisat.

Gijón, consultant el mòbil al balcó del Parlament, aquest dimarts.
stats