TRIBUNALS
Balears 01/09/2016

Gijón, citat com a investigat en el cas de la Policia Local

El diputat i regidor del PP haurà de comparèixer el dia 9 de setembre davant els investigadors

Agnès Antich
2 min
Gijón firmant la carta presentació de candidatures a les eleccions del 20-D.

PalmaEl titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, ha citat com a investigat en el cas de la Policia Local de Palma el diputat del Partit Popular i regidor de Ciutat Álvaro Gijón, pel proper 9 de setembre. El jutge ha acceptat així la petició que va fer la Fiscalia Anticorrupció la setmana passada, després de la declaració com a investigat de l'expresident del PP de Palma i exdiputat José Maria Rodríguez.

Tot i que Gijón és diputat autonòmic i, per tant, està aforat, el jutge instructor el pot citar a declarar. La inhibició davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), si es produeix, ha de ser en una fase més avançada de la investigació judicial de la causa, segons els criteris establerts per la mateixa sala a les Illes.

La Fiscalia considera necessària la compareixença de Gijón, a causa de la seva presumpta implicació en els fets que s'investiguen amb relació al cas de corrupció que afecta la Policia Local de Palma. Segons el Ministeri Fiscal, el polític hauria creat, amb arbitrarietat i per atendre interessos purament privats del PP i empresarials, una unitat de la Policia Local, tot seleccionant-ne els membres en funció del grup sindical i del partit polític als quals pertanyien.

Arran de l’aixecament parcial del secret del sumari es conegué que Gijón, juntament amb Rodríguez i l’exdirector general de Seguretat Ciutadana de Cort Enrique Calvo, havia format part de les reunions amb els principals agents implicats en la trama. A més, testimonis corroboraren aquestes trobades dels polítics amb els principals agents, com D. Montesions, C. Vallecillo, C. Tomás i T. Mas. “Mentre hi hagi 'el Enano' a Cort, a nosaltres no ens tocaran”, assegurà un dels policies investigats, fent referència a Gijón. També un subinspector policial reconegué que "era de domini públic" que els qui emparaven i protegien dos dels agents implicats, i els feien de padrins, eren Rodríguez i Gijón.

stats